lunes, 21 de febrero de 2011

Exposición en Valencia: Belchite i una llarga postguerra

Gracias a Anthony por enviarme esta información:
Belchite i una llarga postguerra
Fotografies de Francesc Jarque

Inauguració: dijous 20 de gener, a les 19.30h.

Francesc Jarque (València, 1940) va aprendre els rudiments de la tècnica fotogràfica a finals dels cinquanta, mentre treballava en un laboratori comercial. Del 1961, i durant trenta-quatre anys, va treballar en una agència de publicitat, activitat que compaginava amb la de professor de l'Escola d'Arts i Oficis de València. També va formar part del grup Estampa Popular. Jarque ha desenvolupat una important tasca divulgativa del patrimoni i de la cultura valenciana a través de les seues fotografies documentals publicades en nombrosos llibres. Bona part d'ells els ha editat en col·laboració amb escriptors, periodistes i historiadors.

En la seua obra, la denúncia i la crítica social són sempre presents, aflorant amb força sota la influència estètica del neorealisme italià, sobretot en les imatges de la seua primera època, com és el cas de les que s'inclouen en aquesta exposició. La simbologia franquista i la seua presència en la vida quotidiana centren aquesta col·lecció d'instantànies. L'objectiu de Jarque atrapa el temps deixant-li total llibertat, aquella per la qual encara lluita després de més de quaranta anys de professió.

L'exposició es realitza simultàniament a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània i a la Llibrería Railowsky (Gravador Esteve, 34 - 46004 València - tel. 963517218)

Agraïments:
Vicerectorat de Cultura de la Universitat Politècnica de València
Arxiu José Huguet
Arxiu Asilo del Libro
Ver artículo relacionado en La Vanguardia

No hay comentarios:

Related Posts with Thumbnails